В Одесі задумали відновити напівзруйнований будинок Гоголя

В Одеській мерії дали зелене світло можливому порятунку будинку Гоголя, який руйнується. Про це повідомляє culturemeter.od.ua.

Створена комісія з обстеження стану будинку-пам’ятки архітектури. На підставі висновку комісії можна буде законодавчо зобов’язати власників будинку почати його відновлювати або ж мерія може піти по шляху будинку Руссова – визнати будинок аварійним з втратою всіх прав власників.
У мерії повідомили, що будинком володіють два власники, які викупили всі квартири, але відновлювати його не збираються. До сьогоднішнього дня ОСББ не уклало охоронний договір і не вживає жодних дій по відновленню будівлі. З огляду на, що Будинок Гоголя – пам’ятник архітектури, цей документ є одним з обов’язкових.
Будинок був побудований в 1846 році і належав дядькові Миколи Васильовича Гоголя по материнській лінії – відставному генерал-майору Андрію Трощинському. Письменник зупинявся у нього, коли жив в Одесі в 1850-1851 роках. Сьогодні одесити називають цю будівлю Будинком Гоголя. Будівля кілька разів горіла, у ній провалився дах і перекриття. За останні кілька років через відсутність даху опади дуже швидко стали знищувати нутрощі будинку. Повідомляється, що в першу чергу будівлі спробують законсервувати, щоб уберегти від дощів.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал