В Одесі відбулася презентація роману Олега Сенцова

 
Одесити, які вважаються найбільшими шанувальниками гумору, гідно оцінили роман українського режисера, письменника і сценариста Олега Сенцова «Купіть книгу – вона смішна». Презентація відбулася у березні в залі арт-клубу «Hub Вітальня» на Грецькій вулиці, повідомляє cultua.media.
«Несправедливо засуджений до 20-річного ув’язнення Олег Сенцов не втратив обличчя, а став взірцем громадянської мужності, незламності і людської гідності», – підкреслюють у харківському видавництві «Фоліо». А ще відзначають, що написаний Сенцовим твір дотепний і легкий для сприйняття, не містить і натяку на сумні події з життя автора.
У романі йдеться про те, що трьом молодикам запропонували загадати бажання, яке здійсниться, а вони сприйняли це за жарт. Так, «один замовляє собі вагон алмазів, другий – величезне поле конопель, а з третім… усе ще складніше», – йдеться у повідомленні. Як хлопці розпорядяться своїми дарами? Відповідь на це запитання можна знайти в романі.
Модераторами презентації книги виступили відомий телеведучий, письменник і журналіст Данило Яневський та поет Борис Херсонський. Звичайно ж, вони не могли не розповісти про громадянську позицію Олега Сенцова. Крім нього, згадали про долю української льотчиці Надії Савченко.
«Світ змінюють такі як Сенцов, такі як Надя Савченко», – відзначив Яневський. Він нагадав, що всесвітньо відомі письменники і режисери зверталися до представників російського кінематографу з проханням посприяти звільненню українського режисера.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал