В обхід санкцій. Серіал компанії Зеленського “Папік-2” перемістився на 12-е місце за популярністю на російському ТБ

Минулого тижня (12-18 квітня) 2-й сезон телевізійного серіалу “Папік”, який був знятий в Україні компанією “Студія Квартал-95” на замовлення телеканалу “1+1” та почав транслюватися на російському телеканалі “СТС”, перемістився на 12-е місце за популярністю, але зайняв частку 12%. Це означає, що “Папіка” показував кожен 8-й телевізор, що був включений в Російській Федерації під час трансляції серіалу. Навіть повтор серіалу зайняв 51-е місце серед усіх трансльованих програм в Росії.

Як повідомляє ukranews.com, про це свідчать дані дослідницької компанії Mediascope.

На позаминулому тижні (5-11 квітня) 2-й сезон телесеріалу “Папік” увійшов до ТОП-5 кращих програм російського телебачення.

Уточнимо, 14 травня 2020 року Президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів економічні санкції до деяких юридичних осіб, серед яких було ТОВ “СТС Медіа”. Телеканал “СТС” є російським федеральним телеканалом, що належить холдингу “СТС Медіа”. Проти “СТС Медіа” на 3 роки указом №184/2020 застосовані обмежувальні економічні заходи, зокрема обмеження торгових операцій та зупинення виконання економічних і фінансових зобов’язань.

Однак “Студія “Квартал 95” продала серіал “Папік” телеканалу “СТС” через шведську компанію Eccho Rights, яка протягом багатьох років є партнером студії, в обхід санкцій, що забороняють торгові операції “СТС” з українськими компаніям. В результаті “Квартал 95” за продаж прав на серіал “Папік” отримав “дохід від країни-агресора”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Також співзасновник компанії “Студія “Квартал 95” Зеленський задекларував за 2020 рік 4,6 млн гривень роялті від “Кварталу 95”, “Кіностолиці” та “Драйв продакшн”.

Як повідомляли Українські Новини, 5 квітня на російському телеканалі “СТС” почали транслювати 2-й сезон українського серіалу “Папік”.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.