В Музеї історії Києва готуються відкрити виставку художника Івана Марчука

У п’ятницю, 7 травня, в Музеї історії міста Києва має відкритися виставка художника Івана Марчука. Про це повідомляє прес-служба музею у Facebook.

Захід матиме назву «Я ЄСМЬ…» — це буде ювілейна ретроспективна виставка, на якій представлять твори з власної колекції художника, деякі з них експонуватимуться вперше. Також вона міститиме картини з приватних колекцій та Національного художнього музею України, які ще не виставлялися на широкий загал; всього буде представлено близько 70 полотен дев’яти (з 14) творчих циклів митця.

«Марчук винайшов цілком оригінальну техніку «пльонтанізм» (від слова «пльонтати» – плести, переплітати), котра балансує на межі рукотворного і технологічного. Доповнена самобутнім відчуттям кольору і гармонії, вона практично не підлягає повторенню» — йдеться в анонсі заходу.

Виставка відбудеться за адресою Богдана Хмельницького, 7; вартість квитків: повний – 180; пільговий – 120. Вона триватиме до 23 травня.

Іван Марчук – народний художник України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, член Золотої гільдії Римської академії сучасного мистецтва. У доробку майстра близько 5000 картин; протягом останніх років його полотна експонувалися переважно за кордоном (Німеччина, Бельгія, Люксембург, США, Іспанія та ін.).

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.