В книжковому магазині Санкт-Петербурга книги видають лопатою через вікно

Це роблять для того, щоб уникнути контакту під час карантину.

Книжковий магазин “Фаренгейт 451”, що знаходиться у Санкт-Петербурзі, придумав цікавий спосіб, щоб продавати літературу під час карантину. Щоб уникнути контакту і дотримуватись соціальної дистанції, працівники передають книги покупцю через вікно за допомогою лопати. Таким способом користуються з кінця березня, пише видання “Бумага”.

Власник книгарні Платон Романов каже, що покупці спочатку замовляють книги, а потім забирають їх в магазині. Людям новий спосіб видачі покупки подобається, адже дехто приходить спеціально заради лопати.?

Також Романов розповів, що з початком карантину продажі в магазині катастрофічно впали. В день замовляють лише одну-дві книги, тому працівники стараються компенсовувати це онлайн-зустрічами з письменниками та музикантами або, придумуючи різні акції. Наприклад, при купівлі трьох книг – маска в подарунок.

“Незалежний книжковий магазин не може існувати тільки в інтернеті. Це в першу чергу “третє місце”, куди можна прийти, поспілкуватись на будь-яку тему, дізнатися про книги, про які раніше не чув, випити кави або чаю, це авторська добірка книг, у кожного з нас різний підхід до підбору асортименту. Зараз насамперед потрібно, щоб нам дали можливість працювати, в іншому випадку багато магазинів не переживуть періоду ізоляції. Ще місяць карантину може стати фатальним для більшості з нас”, – поділився Платон Романов.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал