В Хмельницькій області заборонили публічне звучання російськомовних пісень

Хмельницька обласна рада запровадила мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Хмельницької області. Про це йдеться на сайті ради.

Мораторій діятиме до моменту повного припинення окупації російською федерацією території України. За це рішення проголосували 56 депутатів з 58 зареєстрованих у сесійній залі під час пленарного засідання одинадцятої сесії.

Хмельницькій обласній військовій адміністрації рекомендували створити міжвідомчу робочу групу для того щоб роз’яснювати підприємствам як втілювати це рішення. До неї увійдуть представники правоохоронних органів, райдержадміністрацій  та громадськості області.

А органи місцевого самоврядування області мають здійснювати контроль на відповідних територіях громад за дотриманням мораторію на публічне використання російськомовного продукту в будь-яких формах.

Нагадаємо, УААСП розірвала міжнародну угоду з російською організацією колективного управління «Российское Авторское Общество» (РАО) в односторонньому порядку. А зібране на користь російських виконавців роялті (7 мільйонів гривень)  спілка вирішила перерозподілити між українськими авторами.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

detector.media