В Казахстані заблокували сайт російської пропагандистської газети через колонку про Україну та «нову Антиросію»

Сайт російської газети «Завтра» заблокували у Казахстані через колонку «Украинско-казахстанский урок. Зловещее дежавю». В ній автор вказує на появу у Казахстані нової «Антиросії», маючи на увазі Україну. Про це повідомляє detector.media.

Головний редактор «Завтра» Андрій Смирнов розповів виданню 66.ru, що читачі з Казахстану повідомили редакцію, що не можуть зайти на сайт. Згодом в редакцію прийшов лист від комітету інформації країни, в якому йдеться, що колонка «уральського культуролога» Євгенія Фатеєва «зазіхає на суверенітет республіки, а також спрямована на розпалювання міжнаціональної ворожнечі».

У колонці автор стверджує, що у Казахстані з’являється нова «Антиросія» та у цьому ключі порівнює Казахстан з Україною. Пише, що у Казахстані «розігрується карта власного Голодомору», відбувається реабілітація фашизму та переслідування російськомовних. На його думку, «Україну ми втратили». А оскільки в Казахстані «антиросійські» риси стають виразнішими, «мовчати про це не можна».

Смирнов видаляти матеріал не збирається і не згоден із претензіями. Газета «Завтра», пише «Медіазона. Центральна Азія», це видання патріотичної спрямованості, засноване росіянином Олександром Прохановим у 1993 році. Останнім часом видання просуває державно-патріотичний наратив і є лояльним до нинішньої російської влади.

Нагадаємо, що МЗС України назвало масованою російською дезінформацією заяви міністра оборони Росії Сергія Шойгу про нібито дислокацію на Донбасі бійців американської ПВК для підготовки «провокацій із хімічними компонентами».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Фото: AgroPolit.com 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.