В Ізраїлі заснували літературну премію Sacks Book Prize у розмірі 50 тисяч доларів

Еріка Браун, віце-проректор з цінностей та лідерства та перший директор Центру цінностей та лідерства рабина лорда Джонатана Сакс-Херенштейна, оголошує про заснування Книжкової премії Сакса в Університеті Єшива.

Як пише cursorinfo.co.il, про це повідомляє інтернет-видання «JNS».

Книжкова премія Сакса буде присуджена автору нещодавно опублікованої або такої, що готується до публікації роботи (за шість місяців до або через шість місяців після публікації), присвяченій єврейським ідеям, заснованим на єврейських текстах і користується широкою популярністю як усередині єврейської громади, так і за її межами.

«Рабин Сакс глибоко вірив через письмове слово, — сказала Браун. «Вручення нової літературної премії на його честь є важливим визнанням його прихильності до процвітання єврейської літератури».

Автор роботи, що перемогла, отримає приз у розмірі 50 000 доларів. Додаткові кошти будуть спрямовані на допомогу автору у просуванні книги за допомогою заходів, маркетингу та розповсюдження книг.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Переможець та двоє фіналістів будуть визначені незалежним комітетом у співпраці з Фондом спадщини рабина Сакса, що базується у Сполученому Королівстві. Леді Елейн Сакс буде одним із п’яти суддів Премії.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.