В Ізраїлі покажуть на виставці реліквії, подаровані Єрусалимському патріархату Мазепою

В Ізраїлі до 30-ї річниці Незалежності України організують виставку релігійних реліквій, які були передані Патріархії Єрусалимської православної церкви наприкінці XVII сторіччя Гетьманом Іваном Мазепою. Про це інформує посольство України в Ізраїлі за підсумками зустрічі посла України в країні Євгена Корнійчука з Єрусалимським Патріархом Феофілом ІІІ, передає unn.com.ua.

“Патріарх Феофіл ІІІ схвалив ідею організації виставки релігійних реліквій, які були передані Патріархії наприкінці XVII сторіччя Гетьманом Іваном Мазепою та зберігаються в Храмі Гробу Господнього. Експозицію реліквій, які у різні часи були подаровані представниками України Єрусалимському Патріархату, заплановано провести в рамках відзначення 30-ої річниці Незалежності України”, — повідомляють у Facebook дипломати.

Повідомляється, що під час зустрічі 4 лютого співрозмовники обговорили перспективи започаткування співпраці у сфері вивчення історії відносин між Україною та Єрусалимським Патріархатом.

Феофіл ІІІ та посол України також обмінялися думками щодо ситуації у світовому православ’ї та в Україні, зокрема у контексті розбудови Православної церкви України.

Єрусалимська православна церква поки не визнала автокефальну ПЦУ. На переконання експертів, у разі визнання ПЦУ, Єрусалимський патріарх Феофіл ІІІ ризикує отримати суттєві фінансові проблеми із згортанням паломницьких потоків, що пов’язано із впливом РПЦ у регіоні.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.