В Івано-Франківську відкрили виставку робіт Опанаса Заливахи

Експозицію, приурочену до 95-річчя від дня народження художника, відкрили у Музеї мистецтв Прикарпаття. До неї увійшло понад 100 робіт митця – це і картини, і рисунки, і скульптури з дерева. Про це повідомляє gk-press.if.ua.

“Мій тато творив завжди, я жила в атмосфері творчості. Ці роботи він створював в різних умовах – зокрема, на холодному горищі. А ще дуже символічно, що виставка проходить саме тут. Адже це перший зал, де взагалі були виставлені роботи Опанаса Заливахи”, – розповідає дочка художника Ірина Заливаха.

Це найбільша колекція робіт Заливахи, яку взагалі будь-коли виставляли для публіки.

“До цього ми дійшли спільно з родиною Опанаса. Тут понад сто робіт. Ми провели і реставраційні роботи – десь треба було щось дотягнути. До наступного, столітнього ювілею варто би відкрити цілу його залу. Це дуже потужні роботи Опанаса Заливахи, вони характерні і виконані в його техніці. Ця виставка унікальна своїм масштабом – долучилася родина і все вийшло”, – додав директор Музею мистецтв Прикарпаття Василь Романець.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.