В Івано-Франківську презентували збірник присвячений життю Василя Стуса

 
В Івано-Франківську видали збірник тестових питань “Справжній Стус”, присвячений життю і творчості письменника. Сьогодні відбулася його презентація перед освітянами.
Про це повыдомляє Kurs.
Співупорядниця книжки кандидат філологічних наук Соломія Ушневич розповідає, що книжка розкриває широку ретроспективу постаті Василя Стуса, а наскільки він справжній, кожен вичитає для себе.

“Враховуючи виклики часу, враховуючи те, що ми стали жертвами інформаційної війни, враховуючи політичну ситуацію, яка склалася, Стус якраз на часі гостротою бачення проблеми, – зазначає Соломія Ушневич. – Він – як жертва режиму, як носій всього того, що для нас в теперішній час має бути актуальним. Це пов’язано ще з тим, що Стус, мабуть, найменш поцінований у ХХІ столітті, його згадують лише контекстуально, як жертву радянських концтаборів, як людину з трагічною долею і просто як сильного поета”.

Книжка структурована за професійними напрямками діяльності Василя Стуса, за його виданими збірками, за тематичними напрямками, за часовими.
Найбільше питань подала упорядник видання доктор філологічних наук, викладач ПНУ, письменниця Ольга Деркачова – 400. Активно долучилися до формування видання вчителі з районів Франківщини.

“Дуже легко накидатися на когось колективно у фейсбуці чи іншій соцмережі, легко гуртуватися, коли треба когось травити, і дуже добре, що зараз ми всі згуртувалися для доброї справи”, – відзначила Ольга Деркачова.

Збірник буде цікавий і корисний для учнів і студентів, викладачів і шанувальників письменника. Книга вийшла друком у франківському видавництві Discursus. Меценат видання – Микола Палійчук. 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал