В італійській Болонії відкрили перший український музей “Україна”

У місті Болонія відкрився музей української культури. Організатором музею виступила італійсько-українська асоціація (Болонья) на чолі з Любов’ю Сандулович. Про це повідомляє in-fd.com.

На подію були запрошені голови італо-українських громадських об’єднань з Мілану, Брешиї, Бальзамо, Неаполя, Верони, Ломбардії та інших міст.
Музей урочисто відкрив особливий гість – полтавський кобзар Юрій Фединський спільно з представниками влади духовенства, гостями з інших італійських міст та директивним складом місцевої асоціації .
Участь у відкритті від ГО Міжнародна фундація розвитку взяв – відомий український діяч – Ярослав Карпець.

Музей розташований за адресою: вулиця Сан Донато, 149. На території клубу II Casalone. За задумом організаторів музею “Україна”, він має продемонструвати українську культуру XIX – XX ст.

Музей розташований на другому поверсі й складається з трьох кімнат. У першій кімнаті можна глядач може побачити виставки українських художників, які проживають в Італії, але не забули свого коріння й передають свої знання молодшому поколінню. Друга кімната представляє репродукцію української хати XIX століття. Нарешті в третій кімнаті знаходиться етнічний український одяг та аксесуари.

Організатори музею “Україна” в Болонії планують активно співпрацювати з українською громадою не тільки в Італії, а й в Україні.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.