В Італії наступного місяця відновлять роботу музеїв

Роботу музеїв і головних визначних пам’яток в Італії планують відновити наступного місяця.

Їх закрили на карантин через коронавірус. Відкриття відбудеться не на початку травня, а згодом, про це заявив міністр культури і туризму Даріо Франческіні, передає lb.ua.

“У травні, не з 4 числа, а трохи пізніше, будуть відкриті ті музеї і археологічні пам’ятники, які зможуть відповідати вимогам безпеки”, – повідомив він.

Серед пам’яток, які, найімовірніше, зможуть відкрити, Франческіні назвав Колізей і Помпеї. З найбільшими труднощами в питанні відкриття зіткнуться театри, кінозали та інші установи культури з обмеженим простором.

“Але ми запевняємо, що жоден театр, кінотеатр, артист не буде забутий. Ми виділяємо спеціальні фонди для їх підтримки”, – зазначив міністр.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

За його словами, уряд Італії готовий підтримувати внутрішній туризм і сім’ї з низькими доходами. За словами Франческіні, їм будуть надавати субсидії до € 500 на сім’ю на літній відпочинок всередині країни. При цьому говорити про в’їзд в Італію туристів з інших країн поки передчасно, заявив він.

“Відкриття кордонів буде залежати від епідеміологічної ситуації та політики кожної окремої держави. Міжнародного туризму в цьому році не буде”, – вважає міністр.

На фото: відвідувачі Колізею, Рим, Італія, 09 березня 2020.

Фото: EPA/UPG