В Ірані заборонили видавати та розповсюджувати всі газети

В Ємені, Омані, Йорданії та Марокко теж ввели подібні заборони на друк і розповсюдження газет.
В Ірані 30 березня заборонили друкувати та розповсюджувати всі газети, посилаючись на необхідність зменшити поширення пандемії коронавірусу COVID-19. Водночас у відповідному указі від оперативної групи Ірану по боротьбі з коронавірусом не вказано, коли цю заборону скасують. Про це повідомляє detector.media з посиланням на Комітет із захисту журналістів (CPJ).
В указі йдеться, що «друковані ЗМІ в Ірані можуть продовжувати свою роботу в інтернеті та в соціальних мережах». Проте іранський репортер на умовах анонімності повідомив CPJ, що через відповідне рішення багато журналістів можуть втратити роботу. Крім того, за його словами, газети мають більшу аудиторію, ніж в інтернеті та соцмережах.
Комітет із захисту журналістів висловив стурбованість через рішення влади Ірану припинити випуск та розповсюдження газет у країні. У CPJ також закликали уряд гарантувати безпечну роботу якомога більшій кількості ЗМІ.
«Влада Ірану повинна стримувати поширення вірусу COVID-19, але вона також повинна визнати, що потік новин та інформації є найважливішою частиною цих зусиль, а не перешкодою», – сказав, координатор програми CPJ на Близькому Сході та в Північній Африці Шериф Мансур.
За офіційними підрахунками, щонайменше 2900 людей загинули від COVID-19 в Ірані.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал