В Інституті журналістики встановили рекорд, створивши книгу за 8 годин 39 хвилин

25 квітня понад 200 авторів, викладачів і студентів Навчально-наукового інституту журналістики, стали учасниками унікального проєкту – спільнотворення книжки «День після війни». Вони написали есе, в яких поділилися емоціями та мріями про себе та про Україну після її перемоги. Упродовж робочого дня тексти були відредаговані, зверстані та підготовлено оригінал-макет. Навіть низка повітряних тривог цього дня не змогла стати на заваді рекорду. Команда редакторів та верстальників продовжувала працювати у бомбосховищі. А вже надвечір перший примірник видрукуваної книжки був у руках директора інституту Юрія Бондаря та ректора університету Володимира Бугрова. Досягнення у номінації «Мінімальний час написання та видання книги» зафіксували представники Національного реєстру рекордів України.

«Ідея книжки виникла з мрії про день після війни, – зазначив директор ННІЖ Юрій Бондар. – Яким він буде для кожного з нас, для України, світу? Звичайно, переможним. А ще сповненим планів. Які маємо реалізувати. Щоб ствердити себе, збудувати країну мрії – успішну і могутню, рівну серед інших, нормальних, країн. Щоб надолужити, зрештою, згаяне за час, коли ворог намагався вбити українців і Україну, вбити їхні мрії. Ми маємо вирватися з лещат повітряних тривог, гірких втрат і руїн. Маємо побачити перспективу а, побачивши, налаштувати себе на творчу дію. Есе нашої книжки – це, якщо хочете, чарунки спільного плану, який посталим словом уже втілюється, адже мрія – вона завжди матеріальна».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

На реалізацію цього соціального проєкту не витрачалися бюджетні кошти. Весь процес видавництва та просування забезпечили на волонтерських засадах майбутні фахівці, яких готує інститут: журналісти, видавці, продюсери, рекламісти та піарники. Проєкт підтримали партнери: видавництво «Саміт-книга», ТОВ «Книжкова майстерня», Держкомтелерадіо України, Національне інформаційне агентство «Укрінформ», Національний реєстр рекордів України, Фестиваль «Книжкова країна», Національні спілки журналістів і письменників України, Видавничо-поліграфічний центр «Київський університет», доброчинці Сергій Вовченко, Ельхан Нурієв та інші. Збірка присвячена 190-річчю Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Сьогодні ж нову книжку «День після війни» презентували на фестивалі «Книжкова країна» на ВДНГ.

#деньпіслявійни