В’ятрович розповів, чим загрожує «тролінг» радника Єрмака про перейменування України

Історик і народний депутат від фракції Європейська солідарність Володимир В’ятрович відреагував на ідею Олексія Арестовича, спікера української делегації у ТКГ, позаштатного радника керівник Офісу президента Андрія Єрмака щодо перейменування України на Русь-Україну.

Як пише fakty.com.ua, в ефірі програми Свобода слова на телеканалі ICTV В’ятрович заявив, що така ініціатива шкідлива з двох причин. По-перше, через розкол суспільства щодо національної ідентичності, по-друге, це негативно вплине на зовнішньополітичне становище України.

– Це чергова спроба розколоти українське суспільство на питаннях національної ідентичності.

На думку В’ятровича, сусідні держави сприймуть перейменування України як невдалий жарт і вияв несерйозності.

– Я вже мовчу про те, що спроба перекласти цю нову назву Русь-Україна будь-якою мовою призведе до того, що Україну будуть сприймати саме як частину Росії.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Перейменування України

Ідею щодо перейменування України на Русь-Україну озвучив під час інтерв’ю Олексій Арестович. На його думку, така ініціатива допоможе відібрати бренд “руських” у Російської Федерації.

Член партії Слуга народу Юрій Камельчук пояснив пропозицію Арестовича. За його словами, ідея щодо перейменування – це тролінг у сторону Росії.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.