В Естонії видали перший практичний посібник українською – з вивчення естонської мови

В Естонії вийшов підручник «Розмовляємо естонською. Räägime eesti keelt», призначений для опанування естонської мови українцями. Співавтори посібника – Хейніке Хейнсоо та Максим Касянчук.

Як передає ukrinform.ua, про це повідомляє портал національного телерадіомовлення ERR.

«Досі українці вивчали естонську мову через іноземну мову, чи то англійську, чи російську. Українці є другою за величиною меншиною в Естонії, вони задіяні в багатьох сферах економіки, і допомога в опануванні естонської мови на базі української безумовно необхідна», – сказала Хейнсоо.

Посібник знайомить з базовою структурою естонської мови, дає короткий огляд граматики й лексики естонської мови. «Його (посібника – ред.) мета – побіжно ознайомити читачів з цією мовою, її граматикою і лексикою, що може допомогти гостям Естонії в перші дні перебування в країні та закласти основу для вивчення мови за допомогою інших підручників», – додав Касянчук.

За словами почесного доцента Тартуського університету Хейніке Хейнсоо, ідея видати навчальний посібник для українців виникла у неї восени 2019 року, коли вона почала працювати лектором естонської мови у Львівському університеті імені Івана Франка.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Про те, як отримати посібник, можна дізнатися, якщо зв’язатися з Хейніке Хейнсоо електронною поштою: heinike.heinsoo@ut.ee.

Як повідомляв Укрінформ, у Туреччині презентували вперше розроблений підручник з української мови для турецької аудиторії.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.