В Естонії відкрили етнографічну виставку з циклу заходів «Український дивосвіт»

В Естонії в Ахтмеській регіональній бібліотеці у місті Кохтла-Ярве 29 червня відкрилася етнографічна виставка – перша виставка з великого циклу заходів під загальною назвою «Український дивосвіт», присвячених 30-й річниці відновлення Незалежності України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Естонії.

У дипустанові розповіли, що на виставці, організатором якої є керівник Українського музею міста Кохтла-Ярве Тетяна Івушкіна, представлена колекція українських вишитих рушників ХІХ – XX сторіччя з усіх регіонів України.

На відкритті виставки були присутні керівники місцевих національних громад, журналісти, представники місцевої адміністрації, української громади м. Кохтла-Ярве та м. Таллінн.

Перед ними виступили Голова Конгресу українців Естонії Віра Коник, Голова Спілки українських жінок Естонії Лілія Іванченко та представник Посольства України в Естонії.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У рамках заходу пролунали українські народні пісні у виконанні українського творчого колективу «Перелаз» м. Кохтла-Ярве.

Зауважується, що захід було організовано за підтримки МЗС України, Посольства України в Естонії та Інтеграційного фонду Естонії.

Як повідомляв Укрінформ, у концертному залі Талліннського культурного центру «Ліндаківі» (Tallinna Kultuurikeskus Lindakivi) відбувся гала-концерт, який став однією з ключових подій 21-го фестивалю дитячої та юнацької творчості «Квіти України 2021» до 30-ї річниці Незалежності України.

Фото: Посольство України в Естонії

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.