В Австрії знайшли картину Густава Клімта, яка зникла 100 років тому

Її оцінюють у 50 мільйонів євро.

У Відні знайшли картину легендарного художника Густава Клімта, яка вважалася зниклою майже сторіччя. Востаннє публіка її бачила 1925 року.

Як пише Sky News, картина під назвою “Портрет фройляйн Лізер” є однією з останніх робіт майстра. За повідомленнями австрійських ЗМІ, про цей витвір мистецтва експертам було відомо лише з чорно-білої фотографії. І майже сотню років його місцезнаходження залишалося загадкою – поки його не виявили на стіні сімейної вілли неподалік Відня. Полотно, яке вважалося загубленим майже 100 років, виявилося у приватній колекції громадянина Австрії.

Картина колись належала родині Лізерів, багатим єврейським промисловцям у Відні.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Віденський аукціонний будинок Im Kinsky оцінив картину в 50 млн євро. “Виявлення цього портрета, одного з найкрасивіших за останній творчий період Клімта, є сенсацією”, – йдеться у повідомленні аукціонного будинку.

Його роботи, особливо портрети успішних жінок з вищого середнього класу на рубежі століть, користуються найвищим визнанням у всьому світі. Картина такої рідкості, художньої значущості та цінності не була доступна на арт-ринку Центральної Європи вже кілька десятиліть», – наголосили там.

Картина буде продана на аукціоні 24 квітня, після чого буде виставлена у музеях та галереях по всьому світу.

charter97.org