В Австрії відбудуться онлайн-презентації романів Наталки Сняданко та Юрія Андруховича

Австрійське літературне товариство анонсувало на другу половину квітня одразу дві події, пов‘язані з українською літературною сценою: презентацію романів Наталки Сняданко та Юрія Андруховича.

Як передає ukrinform.ua, про це повідомило посольство України в Республіці Австрія.

Так, 22 квітня Наталя Сняданко представить свій роман «Охайні прописи ерцгерцога Вільгельма», присвячений Вільгельму фон Габсбургу, відомому також як Василь Вишиваний. Презентація відбудеться у межах серії заходів, присвячених видавництву Haymon Verlag. Саме це видавництво й видало німецькомовний переклад твору. Переклала з української Марія Вайссенбьок.

Розмова з зіркою сучасної української літератури Юрієм Андруховичем, який представить свій роман «Коханці юстиції» (німецькою переклала Сабіне Штьор на замовлення видавництва Suhrkamp) відбудеться 26 квітня. Подія організована в співпраці з Віденським Інститутом гуманітарних наук.

Нагадаємо, у Любліні польською мовою вийшли книжки українських письменників – серія оповідань «Мій дід танцював краще за всіх» Катерини Бабкіної та роман «Твій погляд, Чіо-Чіо-сан» Андрія Любки.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.