В Афганістані за останній місяць припинили роботу понад 150 ЗМІ

Через місяць після захоплення влади в Афганістані бойовиками руху Талібан у країні припинили роботу як мінімум 153 ЗМІ. Про це повідомляє tolonews.com.

Бойовики ісламістського руху Талібан почали широкомасштабний наступ по всьому Афганістану з початку травня на тлі виведення з країни військового контингенту США та інших країн Заходу, який перебував там 20 років.

6 вересня таліби оголосили про завершення війни в Афганістані, але фронт опору заперечує захоплення провінції Панджшер.

15 серпня бойовики захопили столицю Афганістану Кабул, а незабаром проголосили утворення «Ісламського емірату Афганістан». 7 вересня був оголошений новий склад уряду.

На тлі захоплення влади талібами з Афганістану почалася масова евакуація дипломатів, тисячі людей зібралися біля міжнародного аеропорту Кабула, намагаючись залишити країну. Увечері 30 серпня аеропорт Кабула залишив останній літак з американськими військовими.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Відзначається, що ЗМІ припинили роботу не тільки через нові обмеження від бойовиків, але й через різні проблеми фінансового характеру.

Зокрема, недавно роботу припинила радіостанція Milma, яка останні 10 років розповідала про політичну, культурну та спортивну сфери в Афганістані.

Представник Союзу афганських національних журналістів Масрур Лутфі закликав міжнародні організації придумати способи вирішення проблеми, яка може привезти до повного зникнення журналістики в Афганістані.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.