Усі малюнки Франца Кафки вперше видали однією книжкою

Повне зібрання малюнків Франца Кафки вперше однією книжкою видало німецьке видавництво C.H. Beck.

Як повідомляє tekstover.in.ua, про це свідчить інформація на сайті видавництва.

До видання «Franz Kafka. Die Zeichnungen» уперше увійшли усі малюнки й ескізи письменника, у тому числі нещодавно виявлені. Підготували книжку німецькі дослідники Андреас Кілчер та Павел Шмідт. Навесні 2022 року в США і Великій Британії вийде англійська версія.

Малюнки Кафки демонструють, що він не лише любив малювати, а й мав здібності й навіть доволі високий рівень майстерності. Так, дослідники зазначають, що малюнки виконані далеко не в академічній манері, але при цьому їм притаманні динаміка та експресія, яку точно підмітив і зобразив автор.

Значну частину малюнків вдалося ввести до наукового обігу зовсім недавно, після закінчення тривалого судового процесу щодо приналежності неопублікованої спадщини Франца Кафки (детальніше про це можна прочитати тут).

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Архів Кафки зараз розподілений між трьома установами: Бодліанською бібліотекою в Оксфорді, Німецьким літературним архівом та Національною бібліотекою Ізраїлю.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.