Уряд Франції сплатить поштові витрати книгарень

Міністерство культури Франції виділяє безпрецедентну суму €2 млрд на підтримку культурних установ. Про це повідомляє tekstover.in.ua.

На підтримку історичних пам’яток і музеїв з цієї суми піде €634 млн. Але чи не найбільше від пандемії потерпає книготоргівля.

А якраз книгарні допомоги від держави майже не отримували. 1 листопада французький уряд заявив, що знизить для книгарень тарифи на поштове пересилання книжок — зараз це єдиний спосіб роботи книгарень.

Одначе книготорговці не вважали такий захід достатнім і виступили з протестами. У підсумку 5 листопада уряд ухвалив рішення, яке спільно оголосили міністри економіки та культури Франції: книгарні отримали право стягувати з покупців за поштове пересилання книжок мінімальну ставку — €0,01. Решту поштових витрат книгарень відшкодує держава на підставі відповідних документів від книготорговців.

При цьому такий захід стосуватиметься лише незалежних книгарень, що не входять до великих холдингів і мереж, які мають у своїй структурі інші види бізнесу.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.