Унікальні документи української історії з архівів Швеції стануть доступними дослідникам

Представники української діаспори у Шведському королівстві підготували до друку збірку рідкісних архівних документів; її видадуть у Києві.

Відповідну інформацію на своїй Facebook-сторінці повідомив ілюстратор і автор книжкової обкладинки Олексій Чекал, передає медіаагенція bastion.tv.

За його словами, унікальні документальні джерела з історії України доби Козаччини (мапи, листи, дипломатичні донесення, акти тощо – прим. ред.) зібрала та впорядкувала громадська діячка Марина Траттнер за допомогою фахівців-архівістів.

«Проєкт цього видання буде надруковано за сприяння Музею української книги. Більшість оприлюднених у книзі документів побачить світ уперше і внесе важливий внесок у боротьбу з московсько-імперськими фейками й історичною кон’юктурою та у розкриття білих плям в розумінні еволюції становлення української державності та соборності», – прокоментував Олексій Чекал.

Він переконує, що раніше недоступні українським науковцям архівні матеріали Швеції також допоможуть переглянути усталені теорії на ту чи іншу історичну подію.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.