Унікальне видання творів Лесі Українки доставлять до українських бібліотек

Вперше за часи незалежної України вийшло повне нецензуроване зібрання творів Лесі Українки. Воно присвячене 150-літтю з дня народження письменниці, який відзначається цьогоріч на державному рівні. Про це повідомляє ua.interfax.com.ua.

Український інститут книги за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України організував та координував процес підготовки та видання повного нецензурованого академічного зібрання творів Лесі Українки в 14 томах. Особливість видання – увага до рукописів та чернеток класикині, на відміну від попереднього видання ще радянського часу. У підготовку та друк зібрання інвестовано 6,2 млн гривень. Партнером акції виступило також Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти.

“Презентація повного видання творів Лесі Українки у 14 томах стала однією зі знакових подій ювілейного року письменниці, і ми вважаємо за честь долучитися до неї. Підтримка креативної індустрії зараз, як ніколи, важлива. Тому ми взяли на себе зобов’язання доставити це унікальне зібрання творів до бібліотек, щоб якомога більше українців, зокрема молоді, могли ознайомитися з літературною спадщиною нашої країни”, – коментує Олександр Бульба, СЕО Нової пошти.

Нова пошта в рамках підтримки культурних заходів на честь 150-річчя Лесі Українки доставить 14-томне зібрання творів до понад 220 українських бібліотек. Всього буде доставлено 1312 комплектів.

Повне зібрання творів Лесі Українки також розміщене онлайн. Безкоштовно воно доступне у електронному вигляді за посиланням: https://ubi.org.ua/uk/activity/zibrannya-tvoriv-lesi-ukra-nki-u-14-i-tomah

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.