Ульяненко, Калитко, Чех і Кінг. Держкіно профінансує екранізацію чотирьох літературних текстів

До переліку переможців 13-го конкурсного відбору Держкіно потрапили чотири проекти, що передбачають кіноадаптацію літературних текстів. Про це повідомляє expres.online.

Рада з державної підтримки кінематографії виділила фінансування проектові ігрового повнометражного авторського фільму режисерки Ірини Цілик “Я і Фелікс”, створеного за мотивами роману Артема Чеха “Хто ти такий?” Планується, що стрічка триватиме 90 хвилин. Загальний бюджет роботи складає майже 12 мільйонів гривень. Прем’єра фільму відбудеться у серпні 2021 року у Венеції, а в листопаді — в Україні. ”

Серед переможців — і картина “Наказ” режисера Дмитра Громова, яка стане кіноадаптацією однойменного оповідання Олеся Ульяненка, базованого на спогадах автора про участь у війні в Афганістані. Стрічка тривалістю 15 хвилин вартуватиме 1,48 мільйона гривень. Прем’єру очікують у травні 2021 року.

Також Держкіно профінансує короткометражний фільм-дебют режисерки Анни Морозової під назвою “Лалібела”. Проект стане адаптацією книги “Земля загублених” Катерини Калитко, яка в 2017 році стала найкращою за версією BBC. Стрічка триватиме 20 хвилин і коштуватиме 1,38 мільйона гривень. Запланована дата прем’єрного показу – травень 2021 року.

Крім того, держава профінансує 15-хвилинну екранізацію оповідання Стівена Кінга “Велотренажер”, режисером якої стане Олексій Овчаренко. Автором сценарію та співпродюсером “Велотренажера” є 19-річний український студент Валентин Лавренюк, який у лютому 2020 року викупив права на це оповідання Кінга всього за 1 долар у межах програми письменника Dollar Baby. Прем’єру стрічки очікують у жовтні 2020 року. Її загальний бюджет складає 1,5 мільйона гривень.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал