«Укрпошта» випустила марки із зображеннями пам’яток окупованого Севастополя

14 червня Укрпошта ввела в обіг поштовий блок серії «Краса і велич України» – «Севастополь». Про це повідомляє ukrposhta.ua.

Блок містить чотири художні марки: «Балаклавська бухта», «Севастополь. Набережна», «Херсонес Таврійський», «Пам’ятник затопленим кораблям».

Наклад блоку – 20 000 примірників, номінал кожної марки 11 грн – це тариф на пересилання простого пріоритетного листа масою до 50 г в межах України. Використання кількох марок відповідно до чинних тарифів дає можливість оплатити відправлення за кордон.

Погашення поштового блоку «Севастополь» спеціальним штемпелем «Перший день» протягом 14 червня відбувається на Головпоштамті Києва.

Серію «Краса і велич України» було започатковано Укрпоштою у 2013 році випуском блоку «Автономна Республіка Крим» та  поштових марок «Аю-Даг», смт Гурзуф. Південний берег Криму», «м. Бахчисарай. Ханський палац», «Севастополь. Володимирський собор в Херсонесі». Дизайнер серії – Олександр Калмиков.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Протягом 2013 – 2020 рр., в рамках серії «Краса і велич України», з’явилися поштові марки і блоки, присвячені 24 регіонам України.

Раніше, у 2005 році, Севастополь вже з’являвся на знаках поштової оплати України у серії «Області та адміністративні центри України», марки якої випускались Укрпоштою впродовж 2000 – 2005 рр.

За роки незалежності Укрпошта здійснила 27 випусків  поштових марок та блоків, присвячених архітектурним та природним пам’яткам, видатним особистостям, вагомим подіям з історії півострова, народностям, що населяють Крим.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.