Українські письменники потрапили до «списоку пошани» – Honour List 2018

Найвпливовіша організація у світі, що займається дитячою літературою, – Міжнародна рада з дитячої та юнацької книги (The International Board on Books for Young People – IBBY) опублікувала свій традиційний «список пошани» – Honour List 2018. До переліку найвидатніших письменників, художників та перекладачів у галузі дитячої літератури зі всього світу потрапили три українські автори!
Про це повідомляє Видавництво Старого Лева.
Улюбленого сотнями дітлахів письменника Володимира Рутківського відзначено за твір «Гості на мітлі», який було перевидано 2016 року «Видавництвом Старого Лева»; всесвітньовідомого художника Владислава Єрка – за ілюстрації до книги «Маленький принц» («А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»); Галину Кирпу – за переклад повісті Ульфа Старка «Диваки і зануди» («Видавництвом Старого Лева»).
IBBY Honor List – кожні два роки Міжнародна рада з дитячої та юнацької книги IBBY створює перелік нещодавно виданих видатних книг для дітей, щоб відзначити найкращих письменників, художників та перекладачів з країн-членів IBBY. Основна мета переліку, як і самої ради, – сприяти міжнародному порозумінню за допомогою дитячої літератури.
Найважливішими критеріями при виборі видань є те, щоб книга могла репрезентувати культуру своєї країни та підходила для публікації в інших державах. Перелік буде представлятися протягом року на найбільших книжкових виставках світу, а колекції цих видань зберігатимуться у Міжнародній молодіжній бібліотеці в Мюнхені, Швейцарському інституті дитячих та юнацьких медіа в Цюріху, дослідницькій колекції у Братиславі, в токійській секції IBBY та у Бібліотеці Північно-західного університету в Еванстоні, штат Іллінойс.
Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал