Українці визначили кращу марку року

Українці та поціновувачі філателії з інших країн визначили переможців народного конкурсу “Найкраща поштова марка України-2020”. Переможців голосування Укрпошта оголосила 1 березня – кращою визнали поштову марку “Козаки” із доповненою реальністю, передає unn.com.ua

 з посиланням на повідомлення пресслужби “Укрпошти”.

“Кращою поштовою мініатюрою стала перша українська марка із доповненою реальністю “Козаки”. Друге та третє місце за кількістю голосів відповідно отримали марка “Замок Шенборнів” із серії “Національні меншини в Україні” та марка “Передова”, – повідомили в пресслужбі.

Деталі

Повідомляється, що найкращим поштовим блоком було обрано “Маяки України”, а кращим марковим аркушем – “Вітражі старого Львова”.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У визначенні кращих поштових випусків 2020 року взяли участь 660 респондентів. Вони обирали найкращі серед 31 художньої марки, 6 поштових блоків та 3 маркових аркушів, введених Укрпоштою в обіг в минулому році.

Марку із доповненою реальністю “Козаки” Укрпошта випустила у партнерстві із компанією Art Nation. На знаках поштової оплати зображені улюблені для багатьох поколінь українців герої мультсеріалу “Козаки” – Око, Грай та Тур.

Презентація марки пройшла 18 грудня минулого року.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.