Українці Південно-Африканської Республіки декламують вірш Сосюри «Любіть Україну». Відео

Українські жителі Південно-Африканської Республіки та друзі нашої країни записали відео, в якому висловили любов і повагу до України.

Як повідомляє ukrinform.ua, ролик розміщено в Youtube.

«16 липня 1990 р. була ухвалена Декларація про державний суверенітет України. Цим відео UAZA (Ukrainian Association of South Africa Українська Асоціація в ПАР – ред.) відзначає 30 років Декларації про державний суверенітет України. Південноафриканці з Україною в серці та українці читають вірш Володимира Сосюри «Любіть Україну» (народився 6 січня 1898 року в Дебальцевому, Донецька область)», – йдеться на сайті асоціації.

Запис вірша був ініційований Мариною Терон за редакцією Ганни Жуковіної, а координаторами виступили Зоя Дей та Руслана Маличенко.

Як зазначається, це відео виникло як емоційний порив Марини Терон, щоб висловити любов та повагу, яку мають українці та їхні друзі та родина в Південній Африці до України.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Ми далеко від дому, не можемо подорожувати під час локдауну і дуже сумуємо за домом. Тому я хотіла зробити щось, що може допомогти нам висловити любов, яку ми, українці в Південній Африці, маємо до нашої країни, та повагу й любов до України наших друзів та родин тут. Я вважаю, що легендарний український поет Володимир Сосюра найкраще передав пристрасть до України у своїй поезії “Любіть Україну”»,- сказала Марина Терон.

У ролику різні члени та друзі UAZA читають вірш, який багато хто з українців знає напам’ять з дитинства.