Українці Естонії організували творчу зустріч з івано-франківською письменницею Марією Вайно

Союз українок Естонії та Центр української культури в місті Таллінн організували творчу зустріч з українською письменницею естонського походження Марією Вайно, у рамках якої відбулася презентація її нової книги «Нотатки її життя, або кохання в запропонованих обставинах».

Як передає ukrinform.ua, про це повідомило Посольство України в Естонській Республіці.

У заході взяли участь голова Конгресу українців Естонії Віра Коник, голова Союзу українок Естонії Лілія Іванченко, голова Центру української культури м.Таллінн Анатолій Лютюк, представники творчої інтелігенції України та Естонії, а також Посол України в Естонії Мар’яна Беца, Посол Естонії в Україні Каімо Кууск, колишній Посол Естонії в Україні Герт Антсу.

Читайте також: Посольства Естонії та Фінляндії призупинили консульський прийом громадян

У своєму вступному слові Мар’яна Беца відзначила, що на сьогодні саме письменники, люди творчих професій перебувають на передовій у справі боротьби за збереження і популяризацію української мови та культури. Особливого значення питання популяризації української культури набуває серед закордонних українців. Саме мова і культура є запорукою збереження національної самоідентичності українців за кордоном.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, представники української громади естонського міста Тарту в межах урочистостей з нагоди святкування 150-річного ювілею Лесі Українки поклали до меморіальної дошки видатної української поетеси квіти.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.