Українських письменників нагородили в Іспанії, Франції та Італії

Наприкінці року відомі поети і журналісти з Чернігова Тетяна та Сергій Дзюби стали лауреатами ще кількох престижних творчих світових нагород. Подружжя відзначили почесною премією «Cristal» («Кришталь») в Іспанії, у Барселоні, – за їх чудову книжку «Голоси двох поетів», яка успішно вийшла в Іспанії та Болівії іспанською (перекладач Галина Шитікова де Ескобар) і українською мовами з кольоровими репродукціями картин художників Хуана Ромеро та Сальвадора Далі.

Письменниця, перекладач, літературознавець, науковець, доктор наук з соціальних комунікацій, професор та академік Тетяна Дзюба отримала також Міжнародну літературно-мистецьку премію імені визначного письменника і художника Patricio Vivanco Williams в Італії. Її відзначено за видатний внесок у літературу та благородне і подвижницьке міжнародне співробітництво.

А Сергія Дзюбу нагородили у Франції, в Парижі, Почесною відзнакою «Palmier de la Mer» – за велику творчу та міжнародну діяльність, яка об’єднує народи. Це – французький аналог премії мира. Таким чином, наші чернігівці  стали лауреатами почесних міжнародних премій миру в США, Німеччині, Великобританії, Італії, Франції, Індії та Азербайджані.

Ярослав Савчин,

письменник, перекладач, художник, журналіст,

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

прес-служба Міжнародної літературно-мистецької Академії України

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.