Український режисер отримав спеціальний приз журі в Каннах за фільм про Бабин Яр

Український режисер Сергій Лозниця отримав спеціальний приз журі премії «Золоте око» на Каннському кінофестивалі за документальний фільм «Бабин Яр. Контекст». Сам режисер написав про це у Facebook.

Прем’єра документального фільму «Бабин Яр. Контекст» відбулася на Каннському кінофестивалі 11 липня поза основним конкурсом, у програмі спеціального показу. Художній керівник Меморіального центру «Бабин Яр» Ілля Хржановський під час церемонії зачитав лист Лозниці на адресу журі та Фестивалю і прийняв нагороду від імені режисера.

Лозниця висловив сподівання, що ця нагорода допоможе фільму охопити широку аудиторію по всьому світі.

«Я дуже сподіваюся, що цей фільм буде показаний в Україні та надихне на змістовну дискусію. Це особливо важливо для країни, на території якої відбулися ці трагічні події 80 років тому», – сказав він.

«Золоте око» – це престижна нагорода, яка надається по суті найкращому документальному фільмові, представленому на кінофестивалі. Цей приз існує з 2015 року, його ініціювала Громадянська спільнота мультимедійних авторів на чолі з Жулі Бертучеллі, а Каннський кінофестиваль надає їй підтримку.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Фільм «Бабин Яр. Контекст» складається з 24 епізодів, змонтованих з архівних матеріалів. У сюжеті фільму йдеться про масові вбивства євреїв в окупованому нацистами Києві у вересні 1941 року і про наслідки цієї трагедії. Кожен епізод є закінченим сюжетом, прямо або побічно пов’язаних з трагедією Бабиного Яру.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.