Український ПЕН оголосив імена 10 молодих авторів, які візьмуть участь у фестивалі-воркшопі «Прописи»

9-12 вересня в Івано-Франківську вперше відбудеться літературний фестиваль-воркшоп «Прописи», організований Українським ПЕН. Про це повідомляє pen.org.ua.

Журі назвало імена переможців конкурсного відбору – авторів-початківців, які зможуть взяти участь у професійній програмі проєкту.

Ними стали:

  • Богдан Бень;
  • Олеся Богдан;
  • Ганна Гнедкова;
  • Софія Головецька;
  • Орися Грудка;
  • Аріна Кравченко;
  • Ростислав Кузик;
  • Романія Строцька;
  • Дарія Суздалова;
  • Вікторія Фещук.

До журі проєкту «Прописи» ввійшли Андрій Курков, Тарас Прохасько, Остап Сливинський, Тетяна Терен та Андрій Вахтель.

«Перед журі постало пекельне завдання. Ми отримали 62 зголошення, і кожне було по-своєму цікаве. Примітно, що багато молодих авторів і авторок сприймають літературу не просто як текст, письмо, а як творення смислів на межі різних мистецтв, як суцільний неперервний процес, як активізм врешті-решт. Як діяльність, яка передбачає чутливість і відповідальність. І це нам видається особливо цінним і цікавим», – каже віцепрезидент Українського ПЕН Остап Сливинський.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Подавати заявки на участь могли дебютанти у сфері письменництва та літературної критики віком 18-35 років, які мають щонайменше 3 художні чи критичні твори, опубліковані в інтернеті, медіа чи колективних збірках, однак жодної опублікованої книжки, й поділяють цінності та ідеали, закріплені в Хартії Міжнародного ПЕН.

10 обраних авторів матимуть індивідуальні заняття з досвідченими менторами – Вікторією Амеліною, Галиною Крук, Тарасом Прохаськом та Ганною Улюрою. Лекції і воркшопи для них також проведуть Лариса Денисенко, Роман Малиновський, Богдана Неборак, Марися Нікітюк і Тетяна Терен.

Для широкої аудиторії в рамках «Прописи» запланована публічна програма, до якої долучаться Юрій Андрухович, Мірек Боднар та Ілларіон Павлюк.

Український ПЕН незабаром опублікує перелік заходів, які відбудуться 9-12 вересня в Івано-Франківську. Вхід на них буде вільним.

Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

У жовтні 2021 року вийде друком альманах, до якого ввійдуть твори молодих письменників та літературних критиків – учасників проєкту. Він буде доступний у друкованому та електронному форматах.

Український ПЕН – культурна і правозахисна громадська організація, що об’єднує українських інтелектуалів – письменників, журналістів, науковців, видавців, перекладачів, правозахисників, культурних менеджерів. Налічує 137 членів і є одним із 146 національних центрів Міжнародного ПЕН. Є співзасновником Премій імені Василя Стуса, імені Юрія Шевельова, імені Георгія Ґонґадзе, а також Drahomán Prize.

Графіка: Український ПЕН

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.