Український мультфільм відібрали на Каннський кінофестиваль

Українська режисерка Єлизавета Письмак, яка навчається у Польській національній школі кіно, телебачення і театру ім. Леона Шиллера (м. Лодзь), стала учасницею міжнародної студентської конкурсної програми Cinéfondation 2020 Каннського кінофестивалю. Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

«Її короткометражна анімаційна робота «Ja i moja gruba dupa» – серед 17 фільмів, відібраних із 1952 робіт, отриманих фестивалем від кіношкіл – учасниць програми», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у своїй стрічці Єлизавета із гротеском та комізмом говорить про складну та доволі серйозну тему дисморфофобії – деструктивної ненависті до свого тіла. Побачивши у дзеркалі нестерпне видовище, героїня вирішує позбутися зайвої ваги. Вона виснажує себе голодом і страждає, поки нарешті до неї з довгоочікуваним запрошенням не з’являється гонець із казкового королівства худих. Але виявляється, що і там не все так прекрасно.

Цьогоріч Каннський кінофестиваль повинен був пройти з 12 по 23 травня, проте огляд відклали через пандемію коронавірусу. Цьогоріч Каннський кінофестиваль відбудеться тільки онлайн. До слова, за всю історію фестиваль скасовувався лише одного разу – в 1939 році, а в 1968 році огляд не був доведений до кінця через масові студентські протести у Франції.

Міжнародний Каннський кінофестиваль проводиться щороку в курортному місті Канни на базі Палацу фестивалів та конгресів на набережній Круазетт.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал