Український інститут книги сподівається отримати 183 млн грн на поповнення бібліотечних фондів у 2022 році

Український інститут книги сподівається отримати з держбюджету 183 млн грн на поповнення бібліотечних фондів у 2022 році. Як пише detector.media, про це повідомила його директорка Олександра Коваль.

«Друзі і колеги, читачки і читачі, ми сподіваємося на вашу підтримку щодо виділення Інститутові в держбюджеті 2022 року 183 млн грн на поповнення бібліотечних фондів, а також просимо вас активно звертатися до депутатів обласних і місцевих рад з вимогами виділяти на закупівлі в кожній області по 5-10 млн грн», – зазначила вона.

За словами Олександри Коваль, 23 вересня завершилися останні переговорні процедури з видавцями щодо закупівлі книжок для поповнення фондів 616 публічних бібліотек.

«Перші угоди вже укладені, вся процедура триватиме ще 10 днів (такі нормативні вимоги, треба дати час на оскарження наміру укласти угоду будь-якою особою, чиї права могли бути порушені)», – повідомила директорка УІК.

В цілому розповсюдження книжок по бібліотеках має закінчиться до середини листопада.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Держава виділила в цьому році на закупівлі 50 млн грн, за які у 86 видавців  закуплено 684 назви книжок (2 назви вилученні з погодженого експертами списку), загальним накладом 331,1 тисячі примірників, Сподіваємося, що за наступний рік їх прочитають не менше, ніж 3 млн разів», – додала Олександра Коваль.

Нагадаємо, у проєкті держбюджету-2022 на забезпечення діяльності Українського інституту книги, підтримку книговидавничої справи та популяризацію української літератури у світі заплановано 152 511,70 тис. грн (+0,96%).

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.