Український інститут книги розподілив 82 млн грн грантів на підтримку видавництв

26 листопада Наглядова рада УІК прийняла рішення про надання гранту інституційної підтримки. Загальна сума виділених коштів на затверджений перелік заявок на отримання інституційної підтримки видавців у 2020 році склала майже 82 млн грн. Як інформує suspilne.media, про це повідомили на офіційній сторінці у Facebook.

Кошти гранту можуть бути використані видавцем на оплату прямих витрат, пов’язаних з виданням книжкової продукції державною мовою (авторська винагорода та/або придбання прав на використання об’єкта права інтелектуальної власності, підготовка оригінал-макету, витрати на друк та витратні матеріали, пов’язані з друком, а також витрати на виготовлення електронних книг та аудіокниг).

Найбільше – по п’ять мільйонів гривень – отримають видавництва:

  • “Ранок”
  • “Vivat”
  • “КМ-Букс”
  • “НК Богдан”
  • “FOLIO”
  • “ВСЛ” (Видавництво Старого Лева)

Менше отримають видавництва “Основа” (4 мільйони 802 тисячі), “Книголав” (майже 3 мільйони), “АССА” (2 мільйони 277 тисяч) і “Наш Формат” (1 мільйон 979 тисяч). Із затвердженим переліком суб’єктів видавничої справи, які отримають гранти, можна ознайомитися за посиланням.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.