Український фільм переміг на кінофестивалі в Казахстані

4 грудня відбулася церемонія нагородження Міжнародного кінофестивалю студентських та дебютних фільмів “Бастау”. В документальній секції в номінації “Кращий повнометражний неігровий фільм” перемогла стрічка Андрія Лисецького “Земля Івана”. Про це повідомляють у кінокомпанії “МАГІКА-ФІЛЬМ”.

«Земля Івана» – дебютний фільм Андрія Лисецького, що розкриває душу народного майстра, художника-примітивіста Івана Приходька. Митець живе у невеличкій хатині в селі під Києвом, самостійно порається по господарству, вчителює у місцевій школі та весь вільний час малює. Його творчість – це протест проти нищення української культури. Його девіз – в гармонії ритмів воскресав.

Напередодні  «Земля Івана» отримала нагороду «Найкращий фільм» у Національному конкурсі Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA та виграла у Національному конкурсі Kharkiv MeetDocs. Також фільм транслювався у рамках Днів українського кіно в Польщі та Великій Британії.

Стрічка створена кінокомпанією “МАГІКА-ФІЛЬМ” за підтримки ДержКіно України.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.