Українську книжку визнали однією з найкрасивіших у світі

Книжка «Котик, Півник, Шафка» Олександра Михеда, проілюстрована Женею Полосіною, увійшла до списку переможців Шостого міжнародного конкурсу ілюстрованих книжок Nami Concours 2023. Про це повідомляється на сайті відзнаки.

Українську книжку відзначили у номінації Green Island Award. Надалі інформацію про «Котик, Півник, Шафка» додадуть до каталогу Nami Concours 2023, який промотуватиме переможців.

Книжка Олександра Михеда «Котик, Півник, Шафка» з ілюстраціями Жені Полосіної вийшла у «Видавництві Старого Лева». Це казка для дітей і дорослих, у якій Котик, Півник і Шафка – врятовані й збережені у зруйнованій російськими обстрілами Бородянці під Києвом – готові боротися і попереджати про небезпеку. Вони оберігають всесвіт однієї родини – бабусі Лізи, дядька Андрія і онуки Соні – родини, яка покоління за поколінням циклічно проживає історію і врешті стає сильнішою, ніж будь-коли.

Південнокорейський Nami Concours проводиться як окремий проєкт Міжнародного фестивалю дитячої книги на острові Намі. Його мета – заохочувати митців до творчості та сприяти підвищенню якості книжкової ілюстрації. Конкурс відбувається кожні 2 роки, його організатором є компанія Nami Island, офіційний спонсор премії IBBY Hans Christian Andersen Awards.

chytomo.com

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал