Українські видавці та письменники візьмуть участь у книжковій виставці в Ризі

Україна другий рік поспіль братиме участь у міжнародній виставці книг та видавництв «Латвійська книжкова виставка 2020», яка проходитиме з 28 лютого по 1 березня в Ризі.

Про це розповіла для ukrinform.ua керівник «Центру культури «Латвія-Україна» Наталя Шилова.      

«Цьогоріч на відвідувачів стенду «Українська книга» чекатиме ще більше видань різноманітних жанрів, а також зустрічі з відомими українськими письменниками та видавцями. З України на «Латвійську книжкову виставку 2020» приїдуть представники видавництв «Фоліо» та «Ранок», представник креативної агенції Green Penguin, а також письменники Андрій Любка, Роман Зіненко (автор книги «Іловайський щоденник», – ред.) та Олександр Красовицький» – розказала Шилова.

За її словами, на стенді також будуть представлені книги видавництв: «Vivat», «Старого Лева», «Meridian Czernowitz» та інших. Окремим блоком, будуть виставлені книги проєкту «Український ПЕН –  рекомендує».

Під час проведення виставки українська делегація візьме участь у тематичних секціях та виступах, зокрема презентації стенду «Українська книга», спільних заходах «ПЕН Україна» та «ПЕН Латвія», презентації та показу мультфільмів від проєкту «Книга Мандрівка. Україна».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як і минулого року, після завершення виставки частина книг буде передана в Українську середню школу в Ризі, в Національну бібліотеку Латвії, в Український інформаційний центр при бібліотеці Латвійського університету.

Стенд «Українська книга» організовується «Центром культури «Латвія – Україна» за сприяння Посольства України в Латвії.

Фото: з архіву Олега Кудріна