Українські видавці підготували книги для українських суботніх і недільних шкіл за кордоном

Держкомтелерадіо звернувся до українських видавців з проханням підтримати МЗС України у проведенні заходів для закордонних українців із відзначення ювілеїв Лесі Українки (150-річчя з дня народження), Григорія Сковороди (300-річчя з дня народження), Василя Стефаника (150-річчя з дня народження) та надати українським суботнім та недільнім школам за кордоном україномовні друковані видання. Про це пише provse.te.ua.

На листи Держкомтелерадіо вже відгукнулася низка видавців. Зокрема, державне спеціалізоване видавництво «Либідь» готове передати 33 назви книжок, серед яких твори Тараса Шевченка, Лесі Українки, Михайла Грушевського, Ліни Костенко, Івана Дзюби, Валерія Шевчука та інших авторів. Державне спеціалізоване видавництво художньої літератури «Дніпро» підготувало для відправки 17 назв книг. Це твори українських класиків та сучасних авторів.
Національне видавництво дитячої літератури «Веселка» має бажання передати серію книг української та світової дитячої класики українською мовою із 21 назви.
Державне спеціалізоване видавництво «Мистецтво» запропонувало поповнити бібліотеки українських шкіл за кордоном мистецькими альбомами. Видавничий дім «АртЕк» підготував до відправлення науково-популярні видання.
Загалом на задоволення культурних потреб закордонних українців вже зібрано понад 80 назв книг. Долучитися до акції можуть інші видавці, повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.