Українські видавці беруть участь в Болонському ярмарку дитячої книги онлайн

Українські видавництва беруть участь в Болонському ярмарку дитячої книги Global Rights Exchange BCBF (Глобальна біржа прав), який відбувається повністю в онлайн режимі. Ярмарок триватиме з 4 по 7 травня. Про це повідомляє book-institute.org.ua

Український інститут книги активно долучився та сприяв організації участі українських видавництв в ярмарку — поширив інформацію про можливості онлайн участі серед видавців, організував процес реєстрації видавців для онлайн участі та допомагав видавцям із усіма організаційними та технічними питаннями.

Кожне видавництво, яке пройшло відповідні процедури реєстрації, отримало доступ до персонального кабінету. Видавці матимуть змогу брати участь в онлайн-активностях – проводити перемовини про укладання угод, укладати угоди, брати участь у вебінарах, лекціях, дискусіях, цифрових виставках, конференціях, майстер-класах, інтерв’ю та спеціальних проєктах. Учасники, які були зареєстровані для участі у ярмарку цього року, отримали змогу безкоштовно представити свої видання світовій видавничій спільноті шляхом участі у Global Rights Exchange BCBF. Формат був запропонований організаторами ярмарку у партнерстві з міжнародною платформою з продажу та купівлі прав PubMutch.

Програма ярмарку:

4 травня

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

12:00* – «Дитяче книговидання в новій “нормальності”: як книговидання адаптується до посткоронавірусного світу»;

13:00 – «Ринок дитячих коміксів і графічних новел, що швидко зростає»;

15:30 – Віртуальна пресконференція Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги (IBBY);

16:30 – Вебінар, присвячений Bologna Licensing Trade Fair;

17:00 – «Переможці BolognaRagazzi Awards: художня література і нон-фікшн»;

19:00 – Оголошення найкращих видавців дитячих книжок року;

19:00 – «Комікси з основних країн».

 

5 травня

13:00 – 24 Марафон: огляд робіт ілюстраторів;

15:00 – «Ласкаво просимо на китайський ринок: спільні виклики, спільні можливості»;

17:00 – «Переможці BolognaRagazzi Awards: спеціальний приз журі і категорія “кіно”»;

18:00 – Виставки, присвячена Джанні Родарі.

 

6 травня

12:00 – Зустріч з журі виставки ілюстрацій 2020;

13:00 – Оголошення переможців «Ars in Fabula Grant Award»;

15:00 – «Переможці BolognaRagazzi Awards: комікси»;

17:30 – Презентація переможців BolognaRagazzi Digital Awards і обговорення трендів цифрового дитячого книговидання;

18:00 – «BolognaRagazzi Digital Awards: нотатки журі».

 

7 травня

13:00 – Оголошення переможців конкурсу «In altre parole 2020»;

15:00 – «Велика втеча: читання як короткий (і законний) спосіб втекти з-під карантину».

 

* час вказано за Києвом

 

Офіційний сайт Болонського ярмарку дитячої книги: http://www.bookfair.bolognafiere.it/en/exhibit/bcbf-global-rights-exchange/10135.html

Глобальна біржа прав (GRE) дає можливість тим, хто хотів відвідати подію, планувати зустрічі, демонструвати книжки та робити пропозиції щодо будь-якої книжки на платформі. Лише учасники, зареєстровані на ярмарку 2020 року, зможуть завантажувати та показувати назви книжок, а видавці, які мають право на участь, можуть завантажити свої книжкові назви ще до того, як запрацює віртуальний ярмарок (4 травня).

Болонський ярмарок дитячої літератури (Bologna Children’s Book Fair) — найбільший у світі. На нього з’їжджаються близько 1400 учасників, а кількість відвідувачів сягає 30 тис. осіб. У 2020 році він відбудеться у 57-ме.

 

Український інститут книги — державна установа при Міністерстві культури та інформаційної політики України, покликана формувати державну політику у книжковій галузі, провадити промоцію книгочитання в Україні, підтримувати книговидавничу справу, стимулювати перекладацьку діяльність, популяризувати українську літературу за кордоном.

Нагадаємо, що в лютому Болонський книжковий ярмарок змінив дати проведення через надзвичайну ситуацію із коронавірусом COVID-19. Згодом стало відомо, що організатори вирішили провести подію в онлайновому режимі.