Українські письменники стали лауреатами премій «Ікона миру» в Італії та «Досконалість» у Сирії

Відомі українські письменники, журналісти, літературознавці, критики, перекладачі та міжнародні громадські діячі, Посли миру Тетяна та Сергій Дзюби стали лауреатами престижної творчої премії «Ікона миру» в Італії.

Взагалі, Сергій Дзюба разом із сеньйорою Людмилою Шутько, яка вже багато років живе там, надрукували в Україні та Італії аж дев’ять прекрасних, ошатних книг казок для дітей італійською та українською мовами (кольорові ілюстрації великого формату – на кожній сторінці). Зокрема, вони блискуче переклали казки всесвітньо відомого письменника, вченого, винахідника та художника Леонардо да Вінчі. Великий резонанс викликали також нові вірші Тетяни Дзюби в перекладі італійською. Це – вже шоста нагорода чернігівців у сонячній Італії, зокрема в Римі та Венеції.

Ще одна почесна відзнака – Міжнародна літературно-мистецька премія «Досконалість» – надійшла з Сирії. Українців нагородили там за їхні твори в перекладі арабською мовою. Вірші подружжя віртуозно переклав відомий арабський поет і лікар Абдельваххаб Аззаві, котрий народився в Сирії, а нині вже тривалий час мешкає та дуже успішно працює в Німеччині, а водночас його неймовірні книжки постійно виходять у багатьох арабських державах і в Європі. Сергій Дзюба переклав яскраві поезії Аззаві українською мовою.

Валентина Чорнобривець

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.