Українські письменники Словаччини заявили про підтримку України

Голова Спілки українських письменників Словаччини Іван Яцканин звернувся з листом підтримки у зв’язку з війною Російської федерації проти України.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський.

Нижче – текст заяви.

 

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Бої за визволення України від російських загарбників тривають. Україна чинить запеклий опір.  Усвідомлюємо собі, що на території України йде боротьба за свободу всієї Європи.

У цей тривожний час не мовчать і письменники.

Асоціація письменницьких організацій Словаччини, яка об’єднує шість письменницьких організацій, серед них і Спілку українських письменників Словаччини, приходить із заявленням у зв’язку з війною Російської федерації проти України. У заявленні говориться, що письменники, які  шанують слово, хочуть показати і на війну слів, яка передувала інвазії. Останні дні ми були свідками очевидного зловживання слів і їх значення, перекручування фактів, перейменування неправд на правду… Хочемо висловити занепокоєння і з висловів багатьох репрезентантів словацької політики, які включились у незрозумілу риторику під час підготовки окупації України. Хочемо запевнити наших українських колег-письменників і всіх громадян України, що у ці важкі часи ми з ними і з їхніми мріями про життя у вільній і незалежній Україні.

Українські письменники Словаччини запевняють  своїх колег, письменників з великої України, що вони не самі, бо нас єднає українське слово, українська душа, українська земля.

Слава Україні!

 

Іван Яцканин, голова

Спілки українських письменників

Словаччини