Українські прикордонники вилучили книги про Гаррі Поттера і запчастини до тракторів на кордоні з Росією

Харківський загін Державної прикордонної служби України 26 грудня повідомив, що завадив незаконному вивезенню художніх книг і запчастин до Росії, пише radiosvoboda.org.

Згідно з повідомленням, служба отримала інформацію про вантаж завчасно, тому наряд прикордонників зупинив вантажівку «ВАЗ-2121» поблизу села Борисівка.

«В автомобілі знаходилися двоє громадян України, які перевозили майже три сотні книг і три турбіни до тракторної техніки.  Правоохоронці встановили, що чоловіки проживають в Харкові і за грошову винагороду погодилися незаконно перемістити з території України на територію Росії 275 книг про Гаррі Поттера і запчастини до тракторів.  За словами чоловіків, за цю угоду їм пообіцяли заплатити по 200 доларів США», – йдеться в заяві.

На затриманих склали адміністративні протоколи.  Книги із серії «Гаррі Поттер» авторства Джон Роулінг російською, судячи з оформлення, були виготовлені для видавництва Machaon.  Загальну вартість вилучених книг ДПСУ оцінює в 80 000 гривен.  Їх і запчастини для тракторів передали «компетентним правоохоронним органам».

Також прикордонники Харківського загону виявили 16 коробок тютюну для кальяну неподалік від кордону.  Триває пошук людей, які намагалися перемістити їх через кордон.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.