Українські організації Москви підбили підсумки Другого Шевченківського конкурсу-флешмобу

Українські організації Москви підбили підсумки та нагородили переможців Другого Міжнародного Шевченківського конкурсу-флешмобу.

Про це, за інформацією ukrinform.ua, повідомив активіст української громади в Москві Валерій Семененко.

«Нагадаю, що минулого року на честь 205-ї річниці Тараса Шевченка ми започаткували Міжнародний Шевченківський конкурс-флешмоб. Зважаючи на велику активність, вирішили зробити його щорічним. У цьому році в ньому взяли участь близько ста окремих виконавців і значна кількість художніх колективів. Попри несприятливі умови, пов’язані з пандемією, флешмоб пройшов на гідному рівні», – розповів Семененко.

Надіслані роботи розглядалися авторитетним журі, в складі якого були заслужені артисти, член Національної спілки письменників України, авторитетні педагоги та громадські діячі.

Флешмоб став міжнародним – у ньому взяли участь українці з Росії, України, Естонії.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Всі учасники конкурсу отримали подяки. Були визначені дипломанти, лауреати І, ІІ, ІІІ ступенів. Іменний диплом отримала автор музики до пісень на слова Т. Шевченка Віолетта Гриневич з Української національно-культурної автономії Санкт-Петербурга.

Серед надісланих робіт значну частину склали роботи дітей і юнацтва. Зокрема, дипломи лауреатів отримали юні виконавці з товариства «Вербиченька» з Нижньокамська Республіки Татарстан, томського «Джерела», Лохвицької гімназії № 1 на Полтавщині, театральної студії «Позитив» смт. Маньківка на Черкащині.

Оргкомітет акції віднайшов можливість нагородити юних учасників конкурсу грошовими преміями.

Проведення конкурсу-флешмобу підтримало Посольство України в Росії.

До учасників творчого змагання надійшли щирі особисті листи від Тимчасового повіреного у справах України в Росії Василя Покотила. У них були висловлені вітання учасникам, найкращі побажання «в подальшій діяльності, реалізації задумів, невичерпного натхнення та нових звершень в ім’я процвітання Української держави», а також відзначена велика роль подібних заходів для популяризації української культури у світі та гуртування українських громадських організацій.

Як повідомляв Укрінформ, українці Москви до 206-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка оголосили в лютому Другий Міжнародний Шевченківський конкурс-флешмоб «Читаємо класиків української літератури».

На Шевченківський флешмоб пропонувалося надсилати відеокліпи виступів художніх колективів, окремих виконавців, літературно-музичних, пісенних композицій, есе, малюнків, вишивок, творів народних промислів, фотоетюди.

Конкурс проводився спільно із започаткованим МЗС України комунікаційним проєктом «Творчість Тараса Шевченка у дитячих малюнках».

Фото: Укрінформ та надане оргкомітетом конкурсу-флешмобу