Українське видавництво перевидало кримінальний роман польського письменника про Варшаву 1950-х років

В “Українському письменнику” нове видання — бестселер “ЗЛИЙ” польського письменника Леопольда Тирманда, якому 16 травня ц.р. виповнилося б 100 років. Про це на своїй сторінці у  Facebook повідомив директор видавництва Василь Клічак.

«Свого часу книжка виходила у видавництві “Радянський письменник” у 1959 році у перекладі М. Пригари та В. Струтинського. Упорядкував та доповнив нове видання Геннадій Андрощук.

Ця книжка читається із великим інтересом. Ідеться в ній про післявоєнну Варшаву, розгул бандитизму . У бандитів несподівано з’являється таємничий ворог, якого вони назвали ЗЛИЙ. Його шукають всі — і міліція, і злочинці…

Письменник Олександр Ірванець зазначив : ” … Текст поглинув мене з перших же рядків. .. книжка була грубою…, тож дочитав її, коли сонце вже піднімалося над східним обрієм. Закривши книгу, я поклав її під подушку і заснув нетривалим ранковим сном — бо годині о 10-й роман треба було повернути власникові…”

“Злий” — легендарний роман одного з видатних польських письменників ХХ століття, захоплююча кримінальна сага, дія якої розгортається у Варшаві 1950-х років “.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Видавництво Phoca Books

Сейм Республіки Польща ухвалив резолюцію , якою встановлено 2020 рік як Рік Леопольда Тирманда.

Видання здійснене за підтримки Польського Інституту у Києві».

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.