Українське видавництво не перевидаватиме книгу про Ангелу Меркель. Може, видадуть у москві?

Українське видавництво Лабораторія не видаватиме біографію екслідерки Німеччини Ангели Меркель авторства Кеті Мартон Канцлерка. Таке рішення ухвалили після її останніх заяв щодо України.

Про це засновник і директор видавництва Антон Мартинов повідомив 5 квітня.

Коли книжка закінчиться на складах, більше її перевидань не буде. За словами засновника Лабораторії, український переклад був одним із перших у Європі, а його ідея полягала в тому, «щоб показати життя і звитяги сильної і впливової жінки», яка 16 років обіймала посаду канцлерки Німеччини.

«У книзі є чимало цікавих речей і моментів з політичного і особистого життя пані Меркель. Загалом цікава книга і гарно викладений матеріал. І до 24 лютого здавалося, що її стратегія якось працює… Але позиція по НАТО, озвучена повторно вже в умовах повномасштабної війни Росії проти України екс-канцлеркою для нас абсолютно не прийнятна», — пояснив Мартинов.

4 квітня Ангела Меркель відповіла на звинувачення президента України Володимира Зеленського, заявивши, що вважає «правильним» рішення не приймати Україну до НАТО, попри те, що наслідком цього стало вторгнення Росії, яке призвело до загибелі тисяч мирних жителів.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

nv.ua