Українське аудіовидавництво АБУК визнали одним із найкращих у Лондоні

Україський стартап АБУК потрапив до короткого списку відзнаки Лондонського книжкового ярмарку International Excellence Awards 2021 в номінації «Аудіокнижкове видавництво року». Про це 10 травня повідомляє команда аудіокнигарні.

Двома іншими номінантами стали великі американські компанії — Findaway Voices та Macmillan Audio. Переможця буде оголошено в травні.

«Для нас ця номінація – не тільки професійне визнання нас як видавця (зокрема, журі оцінювало семпли наших аудіоп’єс) та як бізнес-компанії, що з нуля будує новий ринок для україномовної літератури. Це й визнання України як гравця глобальної аудіокнижкової галузі. Ми розраховуємо на те, що завдяки цій номінації нам буде простіше вести переговори про аудіоправа і домовлятися про співпрацю з іноземними видавцями і правовласниками», – повідомила в ексклюзивному коментарі Читомо директорка АБУК Марія Помазан.

За її словами, стрімке зростання глобального ринку аудіокнижок створює для видавців нові можливості, але, очевидно, лякає їх. Вже 2019 року у США цей ринок за доходом перевищив ринок електронних книжок ($1,2 млрд проти $0,9 млрд). В Німеччині у березні-вересні 2020 року 43% людей слухали аудіокнижки чи подкасти або читали електронні книжки, з цих людей 21% використовують всі три види контенту паралельно.

У світі постійно збільшується кількість компаній, які виробляють аудіокнижки та/або продають їх поштучно чи в рамках підписки, разом з електронними чи окремо від них. Дослідники прогнозують зростання світового ринку аудіокнижок на 25% щороку. Це не може не позначатися на процесі купівлі-продажу прав, бо правовласники хочуть краще розуміти і свою вигоду, і ризики цього ринку.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.