Українська журналістка зняла документальний фільм про події у Дебальцевому (Відео)

Минуло шість років з часу того важкого бою. В основі сюжету документального фільму «Висота 307.5» – події одного з найважчих боїв за роки окупації – протистояння агресору 25 січня 2015 року у Дебальцевому, коли ворожі танки просто в окопах переїжджали українських бійців.

Герої АТО кілька днів утримували під контролем стратегічну висоту 307.5, яку між собою вони назвали «Валєра», аби українські воїни змогли вийти з оточення.

Одними з героїв стрічки стали безпосередні учасники бою сержант Борис Лисий та командир Олександр Зозуляк, інформує Генеральний штаб ЗСУ.

Олександр декілька годин пролежав під гусенями багатотонного ворожого танку. Побратими та сам чоловік не вірили в його шанси на життя. Проте Олександр вижив, одужав, а згодом ще й здобув срібло на міжнародних змаганнях в Австралії зі стрільби з луку.

Фільм створено For-Post International Producer Center, 1plus1.ua за підтримки Міністерство культури України. Режисерка стрічки – Євгенія Цвєтанська.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Дивіться відео 5 каналу:

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.